Geplaatst door & opgeslagen onder Algemeen.

Soms lijkt het alsof we met zijn allen midden in een boek van Stephen King terecht zijn gekomen. Maar dat boek kunnen we niet zomaar aan de kant leggen. We moeten samen uit deze situatie zien te komen. Elkaar helpen, vooral door bij elkaar weg te blijven. Maar er zijn ook andere manieren om elkaar te helpen.

Vorig weekend zagen we op LinkedIn een post van een groothandel uit Veghel. Zij meldden een toenemende vraag, maar ook werknemers die door ziekte niet kunnen werken. Het bedrijf vroeg collega-ondernemers of ze tijdelijk magazijnpersoneel mochten overnemen.

Al snel werd duidelijk dat ook mooie dingen zich snel kunnen verspreiden. Via LinkedIn ging het bericht rond als een lopend vuurtje. De afstand van Veghel tot ons was zo overbrugd. En gelukkig konden wij een bijdrage leveren. Afgelopen week konden we vier mensen bij dit bedrijf plaatsen. En vandaag begon er weer iemand. Zij blij, onze kandidaten blij, wij blij. Zo helpen we elkaar, in deze donkere tijden. Het zou mooi zijn als we dat wat meer blijven doen, ook als deze zware periode straks achter ons ligt.

 

Ook mooie dingen

 

De coronacrisis zorgt, behalve voor een berg ellende, ook voor mooie dingen. Ze haalt vaak het beste in mensen naar boven. Voorbeelden daarvan zijn niet moeilijk te vinden. Ook niet in Aarle-Rixtel, waar Future for People gevestigd is. Zo werden we bijvoorbeeld erg blij van de actie van Mats, een jongen die bij Snoeperij Jantje werkt en aan de deur komt om snoep (en een glimlach) te bezorgen. Hij bedacht een manier om mensen blij te maken en tegelijkertijd wat geld voor de snoeperij te verdienen. Heel goed gevonden!

Zo zijn er veel meer voorbeelden te vinden in deze binnenblijfperiode, vooral op social media. Zelf doen we ook wat we kunnen. Voordat de crisis in alle hevigheid losbarstte in ons land, hadden we flesjes desinfecterende handgel gekocht om aan collega-bedrijven te schenken. Het belang van goed handen wassen in tussen zó duidelijk, dat we de reden niet meer hoeven toe te lichten.

De komende weken of maanden, niemand weet het, gaan we zo goed mogelijk verder. Vanzelfsprekend zonder bedrijfsbezoeken en sociale contacten. Want het allerbeste wat we kunnen doen is heel simpel: gewoon binnenblijven.

Veel sterke en gezondheid gewenst. Pas goed op jezelf en de mensen om je heen. Laat je niet ontmoedigen door het slechte nieuws, maar blijf hoopvol zoeken naar de lichtpuntjes. Want die zijn er altijd.

Hopelijk tot binnenkort…

 

Terug naar overzicht