Geplaatst door & opgeslagen onder Logistiek.

Vrijwel alle heftruckfabrikanten wisten vorig jaar hun wereldwijde omzet double-digit te laten groeien. Het gemiddelde groeipercentage steeg van 7,5 procent naar bijna 16 procent. Verschuivingen waren er nauwelijks in de top tien.

Jaarlijks zet het Amerikaanse vakblad de omzetcijfers van de fabrikanten op rij en produceert daarmee een Top 20 overzicht van de wereldwijde heftruckmarkt. De ranking is gebaseerd op de verkoopresultaten van motorisch aangedreven industriƫle trucks, die de fabrikanten hebben weten te realiseren. Daarnaast leveren de bedrijven ook vaak andere producten, systemen en diensten.

Koploper Toyota loopt verder uit
Ook dit jaar wordt de lijst aangevoerd door Toyota, dat zijn koppositie verstevigde met een omzetboost van 33 procent. De Japanse gigant, sinds vorig jaar tevens eigenaar van Vanderlande in Veghel, is in omzet nu ver uitgelopen op de achtervolgers. Zo heeft nummer twee Kion (met de merken Linde en Still) omzetmatig een volume van minder dan 60 procent van dat van Toyota. Ook Kion wist overigens met Dematic een belangrijke overname te realiseren. Kion zag de verkoopresultaten toenemen met 15 procent. Toyota heeft op basis van deze cijfers ongeveer dertig procent van de wereldmarkt in handen (was 26,5 procent). Kion zakt licht qua marktaandeel naar 17 procent.

** Bron: Logistiek.nl **

 

Terug naar overzicht