Geplaatst door & opgeslagen onder Transport.

Een groep van zes statushouders gaat aan de slag bij Bentvelzen Transport in Alphen aan den Rijn. Het werkbedrijf van deze gemeente zorgt voor de ondersteuning, zodat deze mensen zo mogelijk hun theorie-examen kunnen gaan doen.

Eerder dit jaar organiseerde het werkbedrijf Rijnvicus een banenmarkt, waarbij ook Bentvelzen aanwezig was. “Voor ons was dat een succesvolle bijeenkomst waar we in totaal zeven kandidaten hebben geselecteerd, die we graag willen aannemen als chauffeur”, zegt Peter van der Sterre, één van de directeuren van het transportbedrijf. Daaronder zaten zes statushouders, vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Iran met een verblijfsvergunning, die graag aan de slag willen als vrachtwagenchauffeur. Vier van hen hadden al ervaring bij een transportbedrijf in het land waar ze vandaan komen. Bentvelzen en Rijnvicus hebben met elkaar een opleidingsplan opgesteld voor deze statushouders.

Extra taaltrainingen zijn nodig

Het opleidingsplan gaat wel een stap verder dan bij zij-instromers gebruikelijk is. “Hoewel de kandidaten al redelijk Nederlands spreken, hebben we gezamenlijk besloten dat een extra cursus inclusief vaktermen nodig is”, vertelt Lisa van der Hulst van Rijnvicus. Voor dit doel is de organisatie NL-Training aangehaakt, die specifiek cursusmateriaal maakt op basis van de theorieboeken voor de functie vrachtwagenchauffeur. Na de taaltrainingen starten de kandidaten met theorieles voor het chauffeursdiploma en rijbewijs C en E. Als alles volgens plan verloopt, zijn de deelnemers in de loop van volgend jaar klaar om bij Bentvelzen de weg op te gaan. Hiermee volgt Bentvelzen het voorbeeld van Müller Logistics uit Holten dat bedrijf leidt ook statushouders op tot vrachtwagenchauffeur.

** Bron: Logistiek.nl **

 

Terug naar overzicht