Geplaatst door & opgeslagen onder Algemeen.

Het ontstaan van ons Logo

 

Uitleg logo

Wat betekent het logo van Furture for People eigenlijk? Dit veelzeggende logo is niet zomaar ontstaan. Zoals wij naar de mensen kijken heeft de ontwikkelaar naar ons gekeken.

Het logo laat zien wie we zijn en waar we voor staan

Je ziet kleurrijke vlakken die op elkaar liggen, want de toekomst bouwt namelijk letterlijk op mensen en de mensen klimmen stap voor stap omhoog. Elk vlam is zo’n stap omhoog. De verschillende kleuren symboliseren dat iedereen met verschillende kwaliteiten, wensen, mogelijkheden en achtergronden bij ons welkom is.

Uit het woord Future groeit een abstracte vlam. Een vormenspel die verschillende betekenissen heeft:

  • het is het vlammetje dat aangewakkerd wordt in mensen
  • het is de diversiteit; voor iedereen is er namelijk een toekomst
  • het biedt een totaal pakket om mensen te begeleiden, bestaande uit verschillenden
    diensten

De kleur paars is tijdens het ontwerpproces ontstaan als een basiskleur die warmte én kracht uitstraalt. Het is een zakelijke kleur en onderscheidend net als Future for People is t.o.v. andere uitzendorganisaties. Zeker met de steunkleuren die daar nog bij zijn gebruikt. De kleuren blauw en oranje hebben beide het effect dat ze het geheel opfrissen, verlichten en ‘opliften’. Met als eindpunt een sprankelend oranje vlammetje, wat als het ware is ontpopt tot iets nieuws.

De huisstijl

In de huisstijl zijn de vlakjes uit het vlammetje de basis elementen. Er ontstaat een horizon. In deze horizon ontpopt zich zo’n transformatie-vlammetje:

  • met een stip aan de horizon is alles mogelijk
  • en voor iedereen een kans tot ontwikkeling.

Het is een huisstijl die vrij te gebruiken is. Wat past bij een bedrijf met zo’n brede horizon. De kleuren en de vlakken zijn de richtlijnen en de herkenbaarheid. De rest van de inhoud komt vanuit de mensen zelf.

Jouw toekomst #logistiek #transport

 

 

Terug naar overzicht