Geplaatst door & opgeslagen onder Algemeen.

Bij Future for People praten we niet graag over onszelf. En we kloppen onszelf al helemáál niet graag op de borst. Liever geven we aandacht aan onze kandidaten en opdrachtgevers. En misschien is het ook wel een beetje onze bescheiden Brabantse aard die ons met beide benen op de grond houdt. Maar toen een enthousiaste kandidaat ons spontaan benaderde om zijn positieve ervaring aan ons te vertellen, waren we daar toch oprecht best trots op. We mochten zijn verhaal zelfs delen. Dat doen we dan ook maar.

De kandidaat in kwestie – we noemen hem Frits want zo heet hij ook – heeft de laatste jaren wat carrièremoves gemaakt, zoals dat heet. Hij was zelfstandig ondernemer. Maar het zat hem niet erg mee. Hij kwam dan ook een tijdje werkloos thuis te zitten.

Uitblinken in onpersoonlijke behandeling

Frits wilde snel weer aan de slag. Via een ander uitzendbureau werd hij uiteindelijk bij een producent van isolatiematerialen geplaatst. Dat beviel Frits wel. “Ik ging met plezier naar mijn werk. Ook het bedrijf waarvoor ik werkte was heel tevreden over me. Ze wilden me niet kwijt en ik wilde niet weg. Het enige wat ik wilde was zekerheid. Die kreeg ik niet; rechtstreeks in dienst komen bij het bedrijf zat er niet in. En het uitzendbureau deed niks extra’s voor me. Ze dachten totaal niet met me mee en blonken uit in onpersoonlijke behandeling.”

Frits (52) was het beu en ging zich oriënteren op ander werk. “Ik ontdekte op een zondag Future for People. Ik heb ze meteen gemaild met de vraag wat ze voor mij konden betekenen en dezelfde avond kreeg ik al een reactie van Frank. Hij wilde een afspraak maken.”

Daarna ging het snel, zegt Frits. “Een paar dagen later zaten we om de tafel. Het klikte meteen en hij begreep me. Frank was net ondernemer geworden en ik was eerder ondernemer, dus we spraken dezelfde taal, ondanks dat ik uit Limburg kom en Frank uit Brabant. We bespraken ook mijn belemmeringen. Frank maakte mijn cv in orde en bracht me in contact met een frisdrankenproducent in Cranendonck, die een chauffeur zocht. Na een proefrit was ik aangenomen en kon ik snel beginnen.”

Klik

Frits werkt nu een half jaar naar volle tevredenheid in Cranendonck. “Het is een erg mooie en leuke baan bij een fantastisch bedrijf en ik heb het er goed naar mijn zin. Ik krijg er energie en voldoening van en dat is erg belangrijk. Ik weet alleen niet wat ik zou doen als ze mij een contract zouden aanbieden. Eigenlijk wil ik het liefst voor Future for People blijven werken. Ze hebben écht in me geïnvesteerd. Er is een klik tussen ons. Het is net of ik de mensen van Future for People al jaren ken. Ik hoop nog lang voor ze te mogen werken.”

 

Terug naar overzicht